25 jaar OBS Den Bussel de reunie

Dit jaar bestaat openbare basisschool Den Bussel 25 jaar. Afgelopen week was er een hele feestweek georganiseerd. Thema Ridders en Jonkvrouwen. http://www.denbussel.nl
Ik was er te gast als oud OAC lid, Ouderactiviteitencommissie zoals het genoemd werd.
Een leuke club moeders, die hun kinderen op Den Bussel hadden zitten, en ervoor zorgden dat de activiteiten die op Den Bussel, zoals herfstwandeling , Paasactiviteit , ( ik was zelf ooit Paashaas, ) Sinterklaas viering, met voor elk kind een verrassing in de schoen , en een leuke aula met een thema, een kerstviering vooral het Gala ! De jaarafsluiting van groep 8 met een uitstap naar Amsterdam. Ik was blij dat die waterfiets in Amsterdam niet werd overvaren. Te gevaarlijk eigenlijk dat we dat ooit hebben gedaan. Leuk om die foto’s terug te zien.
Maar ja je wist niet beter zullen we nu maar zeggen dat was toen ons Dominique 12 jaar was. Dus 10 jaar geleden.

Vrijdagavond was het dus vooral gezellig met heel veel oud OAC leden en leerkrachten, ik ga de namen niet noemen wil er geen vergeten. Maar ik kan wel zeggen ;het clubke van toen bijna compleet was op een enkeling na die in de lappenmand ligt.

Zeer mooi dat er nog over gesproken werd op deze feestelijke reunie door een paar oud leerkrachten en OAC leden om de kennis van hoeveel pufjes uit een plastic fles Mayonaise geknepen konden worden (30 stuks kon iemand zich herinneren ) en hoeveel bekers er met 1 liter chocomelk (7 en krap 8 of sinas vol geschonken konden worden. De financiën waren krap en de
begroting klopte elk jaar keurig alsmede de uitgaven binnen de begroting.
En dat allemaal indertijd nog met een simpele rekenmachine en een oude pc en een kasboek van papier.
fantastisch dat een grote groep vrijwillige ouders en grootouders nog steeds meehelpen met het organiseren van de activiteiten. Chapeau !

Erg leuk is van de school op de nieuwe locatie, dat het een mooie brede school is geworden de leerlingen niet meer zoals vroeger in de aula of zelfs koffiekamer, en in de Hil of woonhuis is zelfs voorgekomen, maar in mooie lokalen zoals het hoort les krijgen en dat de bewoners van de Gerard de Nijshof bij heel veel activiteiten die georganiseerd worden voor de leerlingen ook welkom zijn.

Van harte proficiat Den Bussel, op naar het volgende jubileum !

image

Plaats een reactie